A bigger splash
DVD

A bigger splash ([2016])/ directed by Luca Guadagnino

De vakantie van een rockster en haar vriend op een zonnig Italiaans eiland wordt verstoord door de komst van haar flamboyante ex en zijn dochter.

Recensie

Psychologisch drama van Luca Guadagnino (Io sono l'amore; Melissa P.) met Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes en Dakota Johnson. De film is een vrije bewerking van 'La piscine' uit 1969 van Jacques Deray, met Romy Schneider en Alain Delon. Marianne is een beroemde rockster die na een stemoperatie vakantie houdt op een zonovergoten Italiaans eiland, samen met haar jongere partner. Dan arriveert onverwacht Harry, Marianne's ex en producer, vergezeld van zijn tienerdochter. Ze blijven logeren en tussen deze vier mensen ontstaan grote spanningen. De recensenten geven 3-4 sterren, met kritische kanttekeningen. Barend de Voogd (Filmkrant april '16): '(...) fantastische cast (...) Fiennes steelt de show als Harry Hawkes, een enorme spraakwaterval die barst van de energie. (...) Op punten overtreft Guadagnino het origineel met deze psychologische thriller vol ideeën, levendige momenten en sterke acteerprestaties. Groot is dan ook de teleurstelling wanneer hij de film in het laatste halfuur bijna verprutst (...)'. Genomineerd voor een Gouden leeuw in Venetië.

Specificaties

Engels | 5407003480351

Titel A bigger splash
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Luca Guadagnino ; Tilda Swinton ; Matthias Schoenaerts ; Ralph Fiennes
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Italië, 2015
ISBN 5407003480351
PPN 405094795
Genre psychologische roman
Taal Engels