Trumbo
DVD

Trumbo ([2016])/ directed by Jay Roach

In Hollywood komt vanaf eind jaren veertig de succesvolle scenarioschrijver Dalton Trumbo in ernstige moeilijkheden als hij verdacht wordt van communistische sympathieën.

Recensie

Amerikaanse speelfilm (2015) van Jay Roach (Milk) met Bryan Cranston (Breaking bad) en Helen Mirren (The queen). Scenarioschrijver Donald Trumbo (Cranston) belandt vlak na de Tweede Wereldoorlog 10 maanden in de gevangenis omdat hij niet mee wil werken aan een onderzoek naar communistische denkbeelden binnen de filmindustrie. Trumbo weigert te buigen en dat kost hem bijna zijn carrière. Na zijn vrijlating komen er echter toch scripts van zijn hand maar niet onder zijn naam. Ze leveren hem zelfs twee Oscars op. Bor Beekman (Volkskrant 7-4-'16): 'Trumbo spaart Hollywood niet: de filmgemeenschap schoot tekort, men verlinkte elkaar. Maar écht wrang wordt de film niet. Deze biopic wil memoreren, niet splijten.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-4-'16) geeft 4 sterren: 'Wie van het oude Hollywood houdt zal zich zeker vermaken bij deze filmbiografie. Prachtig zijn de confrontaties tussen Trumbo en John Wayne die hij lik op stuk geeft over diens niet bestaande oorlogsverleden. Ook Helen Mirren als de valse roddeltante Hedda Hopper is een genot om naar te kijken.' IMDb waardering 7,5. Zowel Cranston als Mirren werden genomineerd voor een Oscar.

Specificaties

Engels | 8718836862878

Titel Trumbo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jay Roach ; Bryan Cranston ; Diane Lane ; Helen Mirren
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (124 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Elle Fanning. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8718836862878
PPN 403873932
Genre biografie
Thematrefwoord Hollywood (Los Angeles); 1945-1960
Taal Engels