Een vriendje voor altijd
Boek

Een vriendje voor altijd ([2016])/ Eoin Colfer, Oliver Jeffers, vertaald [uit het Engels] door Koos Meinderts

Mattie is al van veel kinderen het fantasievriendje geweest. Als zij een echt vriendje vinden, verdwijnt hij weer. Maar met Sam is het anders. Als Sam Sammie ontmoet, gebeurt er iets bijzonders. Prentvertelling met zwart-witillustraties met enkele steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alleen zijn is niet leuk, maar met een beetje elektriciteit, magie en geluk verschijnt een verzonnen vriendje precies wanneer je hem nodig hebt. Mattie is zo'n verzonnen vriendje. Hij heeft al veel kinderen vergezeld, maar telkens als zij een echt vriendje vinden, verdwijnt hij. De vriendschap met Sam is heel speciaal, maar Mattie weet dat het altijd overgaat. Als Sam een meisje ontmoet, lijkt het zo ver, maar tot Matties verbazing heeft zij een fantasievriendinnetje en vormen ze met z'n vieren een kwartet. Totdat de twee romantische duo's steeds meer naar elkaar toe groeien en Mattie in Maartje zijn vriendin vindt voor altijd. Origineel en humoristisch prentenboek vanuit het ongewone perspectief van een fantasievriendje en met een nauw samenspel tussen tekst en beeld. De spontane schetsachtige tekeningen zijn grotendeels zwart-wit, maar de fantasie-elementen zorgen voor kleuraccenten. Zo is het lijf van Mattie weergegeven met een gekleurd raster, dat beurtelings verbleekt of zich verdiept. Oliver Jeffers is een veelbekroonde illustrator, in Nederland o.a. bekend van 'De krijtjes staken'. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026141010

Titel Een vriendje voor altijd
Auteur Eoin Colfer
Secundaire auteur Oliver Jeffers ; Koos Meinderts
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2016]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie In colofon: "text Eoin Colfer, illustrations Oliver Jeffers" - Vertaling van: Imaginary Fred. - London : HarperCollins Children's Books, 2015
ISBN 9789026141010
PPN 401447979
Thematrefwoord Fantasievriendjes ; Vriendschap
Taal Nederlands