Het menselijk lichaam
Boek

Het menselijk lichaam ([2016])/ door Steve Parker, geïllustreerd door John Haslam ; vertaling [uit het Engels]: Anne Frehen ; bewerking en eindredactie: Anneriek van Heugten

Hoe komt de lucht in je longen? En hoe reist het voedsel door je lichaam? Lees hoe alles werkt in je lichaam. Met veel getekende kleurenillustraties, quizvragen en zoekopdracht. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 28/09/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid MENSKUNDE PARK
  • Uitgeleend tot: 17/10/2024
    8-14 jaar - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid MENSKUNDE PARK

Recensie

In dit bijna vierkante informatieboek over het menselijk lichaam komt op elke dubbele pagina een ander aspect van het menselijk lichaam aan bod. In ruim twintig hoofdstukjes wordt ingegaan op o.a. de ademhaling, de longen, de hartslag, botten, het maag-darmstelsel, maar ook de zintuigen en de zenuwen komen voorbij. De informatie wordt gegeven in teksten van zo'n vier tot maximaal twintig zinnen per bladzijde. Het gebeurt op een eenvoudige, speelse manier waarbij de lezer regelmatig wordt aangesproken. Met veel kleurrijke getekende (computer)illustraties die de tekst verduidelijken. Schematische illustraties laten zien waar organen zich in ons lichaam bevinden. Speelse en kleurrijke doch overzichtelijke lay-out met tekstblokken verdeeld over de pagina's. Goede en mooi vormgegeven uitgave die prima bruikbaar is met achterin een puzzel en een quiz over de stof van het boek. Dit deel uit de serie 'Ontdek!'* bevat een duidelijke inhoudsopgave maar geen register en woordenlijst. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755483 | 47 pagina's

Titel Het menselijk lichaam
Auteur Steve Parker
Secundaire auteur John Haslam ; Anne Frehen ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi-Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: A journey through the human body. - QED Publishing, (c)2015
ISBN 9789461755483
PPN 406782253
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Ontdek!
Boek

Ontdek! (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Steve Parker