De verdwenen oma
Boek

De verdwenen oma (2016)/ Mieke van Hooft, met illustraties van Marja Meijer

Kiek en Zus komen vaak bij oma Pleun. Hun moeder vindt dat oma naar een verzorgingshuis moet. Maar dan is oma opeens verdwenen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Keerdruk met twee verhalen over oma Pleun en haar kleinkinderen Kiek en Zus. Na schooltijd gaan de zusjes Kiek en Zus vaak naar hun oma Pleun en doen daar dan leuke spelletjes. In 'De verdwenen oma' vindt hun moeder dat oma moet verhuizen naar een verzorgingshuis. Daar is oma het helemaal niet mee eens en op een middag is ze spoorloos verdwenen. In 'Oma verdacht' heeft oma heeft zichzelf op dieet gezet, en geeft ook de kinderen minder zoetigheid. Maar nu is er iets vreemds: de doos bonbons die oma van een onbekende man kreeg, raakt snel leeg. Nadat de snoepautomaat van het buurthuis werd leeggeroofd is oma spuugziek, en de kinderen zien oma stiekem roomsoezen eten. Ook zien ze oma opeens zomaar in een taxi rijden, en soms doet oma net of ze hen niet kent. Kiek gaat op onderzoek uit. Eenvoudige verhalen in korte hoofdstukken met elk een eigen titel. Duidelijk lettertype met ruime interlinie. Om de paar bladzijden is er een vlotte, soms paginagrote tekening in zwart-wit met grijstinten opgenomen. Hierdoor, en door de grappige wendingen, is het boek ook aantrekkelijk voor kinderen die niet makkelijk lezen. Sommige lezers zullen al snel vermoeden wat er aan de hand moet zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025113421 | 79 pagina's

Titel De verdwenen oma
Uniforme titel Oma verdacht
Auteur Mieke van Hooft
Secundaire auteur Marja Meijer ; Els Vermeltfoort
Type materiaal Boek
Editie 2e, herziene druk;
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, 2016
Overige gegevens 79 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: 2009 - Keerdruk met: Oma verdacht / Mieke van Hooft ; met illustraties van Els Vermeltfoort. - 95 pagina's. - Oorspronkelijke uitgave: 2011
ISBN 9789025113421
PPN 401345173
Thematrefwoord Verdwijningen ; Grootmoeders
Taal Nederlands