Turn-kampioenen
Boek

Turn-kampioenen ([2016])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Wie wint er op de evenwichtsbalk: een mens of een berggeit? En welk dier kan het hoogste springen? Ontdek welk dier de mens kan verslaan bij onderdelen van de olympische turnsport. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijzondere subreeks* in de makkelijk lezen-serie 'Lees-Mij!' waarin olympische sporten worden bezien vanuit het perspectief van dieren. In dit deel is er aandacht voor turnen, met de onderdelen evenwichtsbalk, sprong, brug, vloer en ritmische gymnastiek. Het resultaat is een aantal prachtige vergelijkingen (en relativeringen) tussen mens en dier. Goed op de evenwichtsbalk? Kijk dan eens naar de eekhoorn, de vogelspin of de berggeit... Goed met de sprong? Kijk dan eens naar de franje-aap, de boomkikker of de vlo! Waar sta je als mens als je weet dat een vlo 200 keer zijn lichaamslengte kan springen? Heb je de acrobatiek van de donkergestreepte dolfijn weleens gezien? En dan de ritmische gymnastiek van de Chinese kraanvogel... - wat een schoonheid en een lichaamsbeheersing. Mooi vormgegeven uitgave met gedetailleerde, heldere kleurenfoto's en tekst in een groot lettertype op een pastelkleurige achtergrond. Gecompleteerd met medaille-overzicht, resultaten, legenda, woordenlijst, register en overzicht met nadere informatie. Oorspronkelijk Engelstalig (2016) - vertaald in goed Nederlands. De uitgave kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Actuele reeks voor ook moeizame lezers. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021365 | 32 pagina's

Titel Turn-kampioenen
Uniforme titel Turnkampioenen
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Animal gymnastics. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2016. - (Animalympics series)
ISBN 9789462021365
PPN 405026978
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Olympische dierenspelen
Boek

Olympische dierenspelen (2016-...)

vol.
Uitgeleend