Constant
Boek

Constant spelen in Nieuw Babylon (2016)/ Martijn van der Linden & Maranke Rinck

Constant woont in een grote grijze stad waar niemand tijd heeft om te spelen. Constant speelt wel, met verf. Hij schildert een nieuwe wereld: Nieuw Babylon. Kunstprentenboek met kleurrijke illustraties over Constant Nieuwenhuys (1920-2005) van de CoBrA-groep. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Constant woonde in een grijze stad. Niemand had tijd om te spelen, de grijze mensen moesten werken en naar school. Constant speelde wel, op zijn gitaar en met verf in zijn atelier. Hij droomde van een nieuwe stad, vol avontuur, waar de mensen konden spelen. Dus tekende, bouwde en schilderde hij een nieuwe wereld, die hij Nieuw Babylon noemde. In die nieuwe stad zag geen dag er hetzelfde uit, de mensen waren vrij. Kunstprentenboek gemaakt in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag ter gelegenheid van de tentoonstelling Constant - New Babylon: Aan ons de vrijheid*. In een stijl zoals die van kunstenaar Constant Nieuwenhuys (vooraanstaand lid van de CoBrA-groep) schildert de illustrator Martijn van der Linden erop los, met rake vegen, in kleurrijke lagen over landkaarten heen. De tekst - in duidelijk lettertype zonder schreef - staat in de prenten en is kort en helder van stijl. Samen brengen beeld en verhaal de ongebreidelde energie van de bedenker over. Aanstekelijk prentenboek om samen (o.a. in de klas) te bekijken en thema's als spelen, vrijheid en buiten de lijntjes denken te bespreken. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025870515

Titel Constant : spelen in Nieuw Babylon
Auteur Martijn van der Linden
Secundaire auteur Maranke Rinck
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2016 - Den Haag
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties Martijn van der Linden & tekst Maranke Rinck. - Uitgave maakt deel uit de serie kunstprentboeken van Leopold in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag
ISBN 9789025870515
PPN 401632040
Rubriekscode 706.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Constant
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Constant