De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog
Boek

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk ([2016])/ Peter Slabbynck, met illustraties van Wendy Panders

Wat gebruiken de Fransen bij het eten in plaats van een mes? Waarom is het in Frankrijk verboden om je varken Napoleon te noemen? Bevat allerlei, ook grappige, weetjes over Frankrijk. Met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoog en smal boek met minder bekende onderwerpen uit het populaire vakantieland Frankrijk. Geen toeristische hoogtepunten en belangrijke historische feiten, maar vrij onbekende weetjes op het gebied van geschiedenis, cultuur, aardrijkskunde, fauna en flora. Zo staat de Eiffeltoren er wel in, maar gaat het deze keer over de verkeerde naam die deze beroemde toren kreeg. Verder komt aan de orde hoe blauwe aders in de bekende roquefortkaas ontstaan, hoe een postbode met zijn actie een Frans dorpje beroemd maakte, wat de ontwerper van het Vrijheidsbeeld nog meer maakte, hoe stierenvechten in de Camargue er aan toe gaat, enz. In dertig hoofdstukjes van telkens twee naast elkaar liggende pagina's (een pagina tekst en een illustratiepagina) komen interessante onderwerpen op een grappige manier aan bod. De vlot leesbare tekst is humoristisch geschreven met steekwoorden in een ander of gekleurd lettertype. Een witregel tussen de teksten bevordert de leesbaarheid. Paginagrote grappige expressieve pentekeningen zijn deels ingekleurd en bevatten vaak foto's. Met speels vormgegeven inhoudsopgave en register. Boeiend boek voor elke Frankrijkliefhebber vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401435680 | 75 pagina's

Titel De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog : en andere weetjes over Frankrijk
Uniforme titel De Eiffeltoren is vijfhonderdenveertig stokbroden hoog
Auteur Peter Slabbynck
Secundaire auteur Wendy Panders
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties, kaarten - 31 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789401435680
PPN 405069324
Rubriekscode Frankrijk 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frankrijk
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk