De affaire. 1: Het complete eerste seizoen
DVD

De affaire. 1: Het complete eerste seizoen ([2016])

Twee eigenzinnige onderzoeksjournalisten houden zich met mysterieuze kwesties bezig, zoals het mislukte fotorolletje van Srebrenica, 1995.

Aanwezigheid

Recensie

Driedelige dramaserie van Hanro Smitsman waarin de eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) geruchtmakende affaires onderzoeken. In deze gedramatiseerde interpretatie van journalistieke kwesties proberen ze de waarheid boven water te krijgen. In aflevering 1, getiteld 'Fotorolletje' komen de twee komen achter nieuwe feiten over het mislukte fotorolletje van Srebrenica, 1995. In 'Prism' willen Tom en Dana bewijzen dat de NSA zijn tentakels veel verder uitstrekt dan geoorloofd. Ze besluiten de organisatie uit te lokken, met verstrekkende gevolgen. Tot slot in 'Khan' waagt Dana zich in het hol van de leeuw als ze in een Iraanse opwerkingsfabriek de rol van de Pakistaanse atoomgeleerde Abdul Khan wil onderzoeken bij de ontwikkeling van een Iraanse atoombom. Tom onderzoekt intussen de Nederlandse connectie en maakt zich zorgen om Dana. Wilfred Takken (NRC 21-10-'15) ziet een 'klassiek speurdersduo' dat spannendere zaken beleeft dan gewone onderzoeksjournalisten. Hij schrijft dat de serie eerst met Borgen flirt en later steeds meer met Homeland en geeft 4 sterren.

Specificaties

Nederlands | 8717344757577

Titel De affaire. 1: Het complete eerste seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Blok ; Kiki van Deursen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 2 dvd-video's (3 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Peter Blok, Kiki van Deursen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie voor VARA: Nederland, 2016
ISBN 8717344757577
PPN 405357850
Thematrefwoord Onderzoeksjournalistiek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De affaire
DVD

De affaire (2016-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend