Embrace of the serpent
DVD

Embrace of the serpent ([2016])/ a film by Ciro Guerra

Een sjamaan gidst in 1909 de zieke Duitse etnoloog Theodor Koch-Grünberg door het Amazonegebied, op zoek naar de yakruna, een heilige plant. In 1940 reist de sjamaan met de jonge Amerikaanse bioloog Richard Evans Schultes door hetzelfde gebied.

Aanwezigheid

Recensie

Historisch avonturenverhaal van de Colombiaanse regisseur Ciro Guerra (Los viajes del viento), losjes gebaseerd op de dagboeken van de Duitse etnoloog Theodor Koch-Grünberg en de Amerikaanse bioloog Richard Evans Schultes. De sjamaan Karamakate gidst in 1909 de zieke Koch door het Amazonegebied, op zoek naar de yakruna, een heilige plant die geneeskrachtig zou zijn. In 1940 reist de oudere Karamakate met de jonge bioloog Evans door hetzelfde gebied. De sjamaan wordt gespeeld door twee inwoners van het Amazonegebied, de wetenschappers door Jan Bijvoet (Borgman) en Brionnen Davis. De Nederlandse recensenten zijn enthousiast. Berend Jan Bockting (Volkskrant 31-3-'16) geeft 4 sterren: 'Zeldzaam knap, hoe natuurlijk en eenvoudig Ciro Guerra een groot aantal ideeën in zijn rijke derde film laat samenkomen. (...) gefilmd in schitterend zwart-wit (...) El abrazo de la serpiente opent een deur naar een andere, nieuwe wereld. Wat je te zien krijgt, is geregeld ongrijpbaar, maar allesbehalve onbegrijpelijk. Daar maakt Ciro Guerra toverkunst.' Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Specificaties

Spaans | 9789492059192

Titel Embrace of the serpent
Uniforme titel El abrazo de la serpiente
Secundaire auteur Ciro Guerra ; Jan Bijvoet
Type materiaal DVD
Uitgave [Breda] : Remain in Light, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - zwart-wit, kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jan Bijvoet. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Argentinië : Buffalo Films, 2015 - Oorspronkelijke titel: El abrazo de la serpiente
ISBN 9789492059192
PPN 405023979
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Amazonegebied
Taal Spaans