We bought a zoo
DVD

We bought a zoo ([2016])/ directed by Cameron Crowe

Een weduwnaar en vader van twee kinderen besluit na een zware periode met zijn gezin te verhuizen naar een huis met een in verval geraakte dierentuin.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse familiefilm/tragikomedie uit 2011 van Cameron Crowe (Almost famous), met Matt Damon (Bourne trilogy) en Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona; Girl with the pearl earring). Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Benjamin Mee, weduwnaar en vader van twee kinderen besluit na een zware periode met zijn gezin te verhuizen om een nieuwe start te maken. Hij koopt een huis met een in verval geraakte dierentuin. De paniek slaat toe als Benjamin wordt geconfronteerd met vluchtende slangen, een depressieve beer en een zieke tijger. Met hulp van dierenverzorgster Kelly doen Benjamin en zijn kinderen er alles aan om de dierentuin te redden. André Waardenburg (NRC 18-4-'12) geeft 3 (van 5) balletjes en vindt de film voorspelbaar en sentimenteel maar: '(...) een typische Hollywoodfilm: het zevenjarige dochtertje is wel heel aandoenlijk. (...) Toch werkt de film. Matt Damon raakt de juiste snaar als rouwende weduwnaar die moeite heeft zijn vrouw los te laten en contact te krijgen met zijn puberende zoon. De innemende eigenzinnigheid van de dierenverzorgers zorgt ervoor dat de ingebakken zoetheid niet te ver doorslaat.' Cinema.nl geeft 3 sterren: 'voortkabbelend verhaal dat blijft hangen in een schemerwereld tussen melodrama en luchtige familiefilm.'

Specificaties

Meerdere talen | 8712626045281

Titel We bought a zoo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cameron Crowe ; Matt Damon ; Scarlett Johansson ; Benjamin Mee
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford. - 4 talen gesproken, 7 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Benjamin Mee - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Twentieth Century Fox Film, 2011 - Oorspronkelijke uitgave: 2012 - Bevat tevens: It's a zoo!
ISBN 8712626045281
PPN 405335148
Genre familieroman
Thematrefwoord Dierentuinen
Taal Meerdere talen