Puss in boots
DVD

Puss in boots ([2016])/ directed by Chris Miller

De gelaarsde kat gaat samen met het slimme ei Humpty Dumpty en de sluwe Kitty Poezelpootje op zoek naar de gans die gouden eieren legt. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse 3D-animatiefilm van regisseur Chris Miller (Shrek 3; Het regent gehaktballen) met in de hoofdrol de gelaarsde kat, bekend uit de Shrek-reeks. Als kitten werd hij in een weeshuis opgevoed waar hij het ei Humpty Dumpty ontmoette. Jaren later komt hij hem weer tegen en Humpty haalt hem over om samen met zijn nieuwe vriendin, de acrobatische femme fatale Kitty Poezelpootje, op jacht te gaan naar de gans die gouden eieren legt en woont in een luchtkasteel. Hiervoor moeten ze wel eerst toverbonen stelen van de criminele Jack en Jill. De Engelse stemmen worden ingesproken door o.a. Antonio Banderas en Salma Hayek; de Nederlandse door o.a. John van Eerd en Anna Drijver. Erich Koch (Telegraaf 8-12-'11): '(...) humor, muziek en spectaculaire atletiek zetten de toon. (...) Zijn avonturen zijn een aaneenschakeling van creatieve invallen en geestige details. Maar soms is meer juist een beetje minder: hoe hilarisch vaak ook, in hun overvloed verzuimen de energieke scènes een meeslepende eenheid te vormen.' Patricia Smagge (cinemagazine.nl): 'Maar dankzij de onweerstaanbare, temperamentvolle rode kater, de fijne knipogen en kwinkslagen en de mooie animaties verdient 'Puss' toch een hele dikke voldoende. (...) echte aanrader voor het hele gezin.' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626055228

Titel Puss in boots
Uniforme titel De gelaarsde kat
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Miller ; Antonio Banderas ; Salma Hayek ; Jon van Eerd ; Charles Perrault
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Antonio Banderas, Salma Hayek. - Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Jon van Eerd. - Engels, Frans en Nederlands gesproken, Engels, Frans en Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het sprookje van Charles Perrault - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Dreamworks Animation, 2011 - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Universal Pictures, (c)2012 - Alternatieve titel op omslag: De gelaarsde kat - Bevat ook onder andere: De gelaarsde kat: de 3 diablos ; Purr-fect pairing: de stemmen achter de legende ; Verwijderde scènes
ISBN 8712626055228
PPN 405334370
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels