De nieuwe erfgenaam
Boek

De nieuwe erfgenaam ([2016])/ door Sophie Hannah, vertaling uit het Engels: Karin Pijl

Wanneer een oude schrijfster in haar landhuis temidden van familie en vrienden aankondigt dat ze haar testament ingrijpend heeft gewijzigd, wordt er nog diezelfde nacht een moord gepleegd; Hercule Poiret weet ten slotte de moordenaar aan te wijzen.

Aanwezigheid

Recensie

In 1975 schreef Agatha Christie haar laatste 'mystery novel' met detective Hercule Poirot in de hoofdrol. Hij was oud, ziek en zat in een rolstoel. Aangezien Poirot in 1893 werk vond bij de Belgische politie had hij toch zo rond 1950 met pensioen moeten gaan. Maar Christie liet hem nog heel lang doorleven, omdat, zo zei ze, het publiek verzot op hem was. En sinds 2014 probeert Sophie Hannah (1971), auteur van succesvolle psychologische thrillers met haar eigen helden, Hercule Poirot te laten herleven. Haar eerste poging, 'De monogram moorden'*, werd goed ontvangen. 'De nieuwe erfgenaam' bevestigt dat Hannah zich professioneel heeft ingeleefd in de stijl van Christie en Poirots karakter, manier van communiceren, zijn werkwijze en zijn favoriete biotoop: een aristocratisch landgoed met een oversized villa, bevolkt door een excentrieke familie en gasten die kort na het eerste diner geconfronteerd worden met een moord, dit keer op de assistent van de eigenaresse van het landgoed, een schrijfster van populaire detectives voor kinderen. Daarna volgt, voor de liefhebbers, de vertrouwde whodunnit.

Specificaties

Nederlands | 9789044350746 | 316 pagina's

Titel De nieuwe erfgenaam
Uniforme titel Agatha Christie
Auteur Sophie Hannah
Secundaire auteur Karin Pijl
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2016]
Overige gegevens 316 pagina's - plattegrond - 21 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Agatha Christie. - Omslag vermeldt: Een gloednieuw Hercule Poirot mysterie - Vertaling van: Closed casket. - Londen : HarperCollinsPublishers, 2016
ISBN 9789044350746
PPN 404171516
Genre detectiveroman
Taal Nederlands