Wek mijn zachtheid weer
Boek

Wek mijn zachtheid weer ([2016])/ Wilma Hartogsveld

Als Annet ontdekt dat haar man seksverslaafd is en een dubbelleven leidt, heeft dat grote consequenties voor haarzelf en haar gezin.

Aanwezigheid

Recensie

Deze roman is gebaseerd op waargebeurde verhalen die de auteur, een dominee, te horen kreeg in haar logeerhuis De Pastorie, een opvang voor partners van (seks)verslaafden. Ze wil hen met het boek een steuntje in de rug geven en de verslaving uit de taboesfeer halen. Annet is jong weduwe geworden en hertrouwd, maar dan ontdekt ze dat Chris een dubbelleven leidt en seksverslaafd is. Ze wordt verscheurd door emoties als liefde, angst en schaamte. Als Chris opgenomen wordt in een verslavingskliniek probeert ze haar leven met haar kinderen weer op te pakken. Dat is een lange weg, met vallen en opstaan, waarbij ze ontdekt dat erover praten helend werkt. Het verhaal van dit proces is in de derde persoon verteld, in cursieve hoofdstukken wordt de geschiedenis van Annet en Chris in de ik-vorm weergegeven zodat de lezer direct meeleeft met Annets lief en leed. Als roman wat minder: de stijl is niet geweldig, er is te weinig aandacht besteed aan de andere personen, maar de urgentie van het onderwerp zal zeker lezers trekken. De titel is ontleend aan een lied van Huub Oosterhuis. Een roman die gebruikt kan worden als zelfhulpboek voor gezinnen van seksverslaafden. Daarnaast ook goed te lezen voor niet-direct betrokkenen.

Specificaties

Nederlands | 9789043526289 | 240 pagina's

Titel Wek mijn zachtheid weer
Auteur Wilma Hartogsveld
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Kok, [2016]
Overige gegevens 240 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een aangrijpend boek over seksverslaving en herstel, gebaseerd op een waargebeurd verhaal
ISBN 9789043526289
PPN 401560198
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Seksverslaving
Taal Nederlands