De woeste hoogte [Makkelijk lezen]
Boek

De woeste hoogte [Makkelijk lezen] ([2016])/ auteur: Emily Brontë, bewerking: Marian Hoefnagel ; redactie: Eenvoudig Communiceren

Catherine en haar geadopteerde broer Heathcliff zijn verliefd op elkaar. Maar ze mogen niet trouwen. Daarom neemt Heathcliff wraak. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijk woorden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze klassieker uit de Engelse literatuur vertelt de belevenissen van de families Linton (van landgoed De Woeste Hoogte) en Earnshaw (van De Grange). Het gezin Linton heeft naast zoon Hindley en dochter Catherine een aangenomen zoon, de zigeunerachtige weesjongen Heathcliff. Wanneer de jaloerse Hindley heer van De Woeste Hoogte wordt, degradeert hij Heathcliff tot knecht. Catherine en Heathcliff houden van elkaar, maar kunnen door het ontstane standsverschil niet trouwen. Catherine trouwt een ander. Iedereen wordt heel ongelukkig door de intriges, de gevaarlijke ziektes en de alles verwoestende wraak van Heathcliff. Raamvertelling, verteld door Lockwood, die van huishoudster Nelly Dean de verhalen hoort. Het verhaal speelt rond 1800. Het kan interessant zijn voor wie de moraal, lichamelijke en mentale wreedheden, de ongelijkheid van de seksen enz. van de Victoriaanse tijd wil bestuderen. Deze voor moeizame lezers goed hertaalde uitgave zal echter door de ingewikkeldheid van het verhaal en de vele vreemde gebeurtenissen voor de doelgroep niet zo toegankelijk zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962525 | 101 pagina's

Titel De woeste hoogte [Makkelijk lezen]
Auteur Emily Brontë
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Marian Hoefnagel
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2016]
Overige gegevens 101 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Wuthering heights. - Oorspronkelijke uitgave: London : Newby, 1847
ISBN 9789086962525
PPN 404170218
Genre historische roman
Thematrefwoord Wraak ; Vondelingen ; Raamvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beroemde liefdesverhalen
Boek

Beroemde liefdesverhalen (2008-...)

vol.
Uitgeleend