O, wat mooi is Panama!
Boek

O, wat mooi is Panama! (2014)/ Janosch, vertaling [uit het Duits]: Maydo van Marwijk Kooy

Beer en Tijger gaan op zoek naar het land van hun dromen. Na veel avonturen komen ze uiteindelijk weer bij hun eigen huis. Maar toch is het heel anders. Prentvertelling met grote en kleine kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleine beer en kleine tijger zijn dikke vrienden en hebben een heerlijk leventje. Op een dag verlaten ze hun huis om op zoek te gaan naar het land van hun dromen, naar Panama. Ze komen onderweg allerlei dieren tegen, die hen meestal de verkeerde kant op sturen. Ongemerkt komen ze terug in hun eigen omgeving en denken beland te zijn in het land van hun dromen. Een heerlijk verhaal, dat zich uitstekend laat voorlezen. De auteur richt zich soms direct tot zijn lezerspubliek, waardoor de betrokkenheid vergroot wordt. De kleurrijke illustraties, uitgevoerd in pen en waterverf, tonen naast het verhaal ook erg veel, vaak humoristische details, waardoor het verhaal een extra dimensie krijgt. Het origineel van dit schitterende prentenboek verscheen in 1978. Dit is een van de prentenboeken die 'behouden moeten blijven om hun charme en oorspronkelijkheid', waardoor het nu verschijnt in de reeks 'Lemniscaat Kroonjuweel'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047702962

Titel O, wat mooi is Panama!
Auteur Janosch
Secundaire auteur Maydo van Marwijk Kooy
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2014
Overige gegevens 49 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie 1e druk van deze Nederlandse uitgave: 2001. - (De Soto-reeks). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Antwerpen : Lotus, 1978 - Vertaling van: Oh, wie schön ist Panama. - Weinheim : Beltz Verlag, (c)1978
ISBN 9789047702962
PPN 377096067
Thematrefwoord Reizen
Taal Nederlands