Reis door de oudheid
Boek

Reis door de oudheid ([2015])/ Miranda Smith en Philip Steele, illustraties: Roger Stuart, Steve Weston, Gary Hanna, Peter Bull Art Studio, Steve Stone, Thomas Bayley en Kevin Jones Associates ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Catalina Steenkoop

Kennismaking met drie belangrijke beschavingen uit de oudheid: Egypte, Griekenland en Rome. Lees hoe zij mede bepaald hebben hoe we vandaag denken en leven. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Recensie

De titel van dit boek belooft meer dan het waarmaakt. Er komen in dit platenboek slechts drie culturen uit de oudheid aan de orde: Egypte, Griekenland en Rome. Mesopotamië en het oude Israël ontbreken, terwijl de invloed van deze twee laatstgenoemde culturen op onze huidige beschaving veel groter is dan die van Egypte. Ook bevatten de drie hoofdstukken getiteld 'Op onderzoek' met tips voor boeken, musea e.d., hoewel leuk bedoeld, vergissingen en omissies. De verwijzingen hierin naar internetsites als Wikipedia zijn veel te moeilijk voor kinderen. Daartegenover staat dat kinderen via dit boek een leuk beeld krijgen van de genoemde drie culturen, zeker ook door de grote getekende kleurenillustraties (door de uitgever als 3D-illustraties aangeduid). Het boek verdiept hun inzicht in het verleden en nodigt uit voor meer 'onderzoek'. Aardig zijn ook de vele weetjes die in kaders zijn opgenomen. Het stevige boek is fraai geïllustreerd met veel tekeningen, kleurenfoto's en kaarten en heeft een speelse lay-out, waardoor het zeer uitnodigend is. Bevat achterin een woordenlijst en register. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241626 | 80 pagina's

Titel Reis door de oudheid
Auteur Miranda Weston-Smith
Secundaire auteur Philip Steele ; Roger Stuart ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2015]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Ancient worlds. - London : Kingfisher, 2015
ISBN 9789059241626
PPN 400543613
Rubriekscode 922
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oudheid ; Egyptische Oudheid ; Griekse Oudheid ; Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oudheid