Jouw familiegeschiedenis
Boek

Jouw familiegeschiedenis ontdek je familiegeschiedenis met je (groot)ouders, maak Indische, Molukse, Chinees-Indische en Hollandse herinneringen aan Nederlands-Indie weer levend! (2016)/ Simone Berger, eindredactie: Sylvia Pessireron

Handreiking voor gesprekken tussen verschilende generaties met een Indische en Molukse achtergrond over het leven in de kolonie Nederlands-Indie.

Aanwezigheid

Recensie

'Istori kita' is een boek waar velen heel lang op gewacht hebben. Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben een achtergrond in het voormalig Nederlands-Indië, maar de geschiedenis van deze voormalige kolonie wordt nauwelijks onderwezen. In het collectieve geheugen van Nederland is geen plaats voor deze geschiedenis. De nazaten van de Indische Nederlanders en Molukkers beschikken nu over een uitgebreid en goed gestructureerd boekwerk om de dialoog te starten met hun (groot)ouders of andere oudere familieleden. Voor hen die het oude Indië nog hebben gekend, is het een boek vol herinneringen en nostalgie. Soms werken de oude foto's en de tekst als een tijdmachine. Ze brengen je terug naar het leven in de kolonie. Dit prachtig uitgevoerde boek is een perfecte leidraad om de geschiedenis van de kolonie vast te leggen. Een beetje jammer dat in het uitgebreide gedeelte over de Japanse bezetting de 'buitenkampers' relatief erg weinig aandacht krijgen. Simone Berger heeft met dit uitstekende boek, zij het laat, in een behoefte van velen voorzien.

Specificaties

Nederlands | 9789402601282 | 320 pagina's

Titel Jouw familiegeschiedenis : ontdek je familiegeschiedenis met je (groot)ouders, maak Indische, Molukse, Chinees-Indische en Hollandse herinneringen aan Nederlands-Indie weer levend!
Uniforme titel Istori Kita
Auteur Simone Berger
Secundaire auteur Sylvia Pessireron
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Tiel : Aerial Media Company, 2016
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Omslagtitel: Istori Kita : jouw familiegeschiedenis - Titel op voorwerk : Istori Kita : onze geschiedenis
ISBN 9789402601282
PPN 401549372
Rubriekscode 939.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagelijks leven; Nederlands Oost-Indië; 20e eeuw ; Nederland; Koloniale geschiedenis ; Familie; Vragen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Nederlands Oost-Indië