Jezus geneest
Boek

Jezus geneest rijkdom van Gods nieuwe schepping (juni 2016)/ Wim J. Kok, Raymond R. Hausoul, redactie: Monica van Bezooijen

Bespreking vanuit evangelische invalshoek van de wondergenezingen door Jezus, het doel en de motieven daarvan en de tegenwoordige betekenis voor kerk en gelovigen.

Recensie

De eerste auteur heeft een pinksterachtergrond en de tweede zit in de middenflank van de evangelische beweging. Vanuit die achtergrond hebben ze deze grondige studie geschreven, waarin ze genezingen die Jezus deed, hebben gerubriceerd en besproken. De genezingen moeten gezien worden als tekenen van het koninkrijk, want de verkondiging van het koninkrijk had de hoogste prioriteit op Jezus' agenda. Naast zaken als motieven in en doel van de genezingen, wordt ook de relatie tussen ziekte en zonde besproken en in een slothoofdstuk geven ze weer wat het betekent als leerling en volgeling van Jezus vandaag de genezingsopdracht te verstaan en te beleven. Een compleet handboek is het, voor kerk en opleidingen, maar in een tweede druk moet een register van Bijbelteksten zonder meer worden opgenomen. Wel zijn er voetnoten en een uitvoerige literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789059990937 | 471 pagina's

Titel Jezus geneest : rijkdom van Gods nieuwe schepping
Auteur Wim J. Kok
Secundaire auteur Raymond R. Hausoul ; Monica van Bezooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Hoornaar : Uitgeverij Gideon, juni 2016
Overige gegevens 471 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789059990937
PPN 402407997
Rubriekscode 227.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wonderen van Jezus Christus
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Wonderen van Jezus Christus