Zo doen we dat hier niet!
Boek

Zo doen we dat hier niet! succesvol zijn en blijven in tijden van verandering ([2016])/ John Kotter & Holger Rathgeber, vertaling [uit het Engels] Anne Douqué en Anne Marie Koper

Managementfabel waarin een groep stokstaartjes in de Kalahariwoestijn een droogteperiode weet te overleven door te leren van de ervaringen van anderen.

Aanwezigheid

Recensie

Een managementfabel. De auteurs zijn respectievelijk hoogleraar aan Harvard en trainer en schreven eerder de bestseller 'Onze ijsberg smelt!' (2006). Dit keer gaat het over een groep stokstaartjes in de Kalahariwoestijn. Na een lange periode van gestage groei krijgen ze te maken met langdurige droogte, waardoor hun voorraden uitgeput raken en roofdieren hun gebied onveilig maken. Zo lijkt er een eind te komen aan het vredige bestaan en ontstaat er ruzie in de groep. De autoritaire houding 'zo doen we dat hier niet' verhindert overleg en brengt enkele stokstaartjes ertoe elders hulp te gaan zoeken. Ze komen bij andere soortgenoten terecht en zien dat die het samenleven en werken vanuit andere principes geregeld hebben, met volop ruimte voor teamwork en flexibiliteit. Ook daar werkt het niet vlekkeloos, maar er valt van te leren. Eenmaal terug, lukt het om aandacht te krijgen voor de ervaringen 'van anderen', waardoor deze groep uiteindelijk weet te overleven. Met deze fabel maken de auteurs duidelijk hoe je in tijden van tegenspoed door samenwerking kunt komen tot werkbare aanpakken.

Specificaties

Nederlands | 9789047009603 | 156 pagina's

Titel Zo doen we dat hier niet! : succesvol zijn en blijven in tijden van verandering
Auteur John Kotter
Secundaire auteur Holger Rathgeber ; Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2016]
Overige gegevens 156 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: That's not how we do it here!. - Portfolio/Penguin, (c)2016
ISBN 9789047009603
PPN 401448681
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling

Relaties/Serie

Business bibliotheek
Boek

Business bibliotheek (1991-...)

vol.
Uitgeleend