Jong! (en ziek)
Boek

Jong! (en ziek) tieners over hun leven met kanker ([2016])/ Stein De Sterck, Jeroen Boone, Wim Geysen, fotografie Koen Broos

Jongeren (15 t/m 21 jaar) vertellen over hun leven met verschillende soorten kanker. Lees over hun twijfels, angst, pijn en onzekerheid maar ook over hun dromen voor de toekomst. Met portrefoto's in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er wordt een kijkje gegeven in de wereld van jongeren die lijden aan verschillende vormen van kanker. Aan de hand van twaalf individuele verhalen van jongeren (15 t/m 21 jaar) maak je persoonlijk kennis met hun wereld en de wijze waarop zij dagelijks proberen er het meeste uit te halen ondanks hun ziekte die ze continu meedragen. Met een lach en een traan wordt de lezer meegenomen in een emotionele achtbaan waarvan de uitkomst nog onzeker is. Al deze jongeren doen hun verhaal zonder een blad voor de mond te nemen. Door hun authenticiteit en eerlijkheid lezen deze verhalen alsof je er zelf bij bent geweest. Het laat iedereen beseffen dat ondanks het feit dat deze ziekte uitputtend is op zowel mentaal als fysiek vlak, je hen net als alle anderen zou moeten behandelen. De jongeren hunkeren naar een normaal leven zodat ze niet continu hoeven te denken aan hun ziekte. Al deze jongeren hebben naast hun ziekte gemeen dat ze allemaal naar dezelfde 'Kom op tegen Kanker'-zomerkampen zijn geweest waar ze met lotgenoten hun problemen voor even konden inruilen voor een feestelijk gevoel. Met foto's van de geïnterviewden in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022332894 | 171 pagina's

Titel Jong! (en ziek) : tieners over hun leven met kanker
Auteur Stein De Sterck
Secundaire auteur Jeroen Boone ; Wim Geysen ; Koen Broos
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2016]
Overige gegevens 171 pagina's - foto's - 22 cm
ISBN 9789022332894
PPN 40536251X
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanker; Tieners; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker