Balbezit [Dyslexie editie]
Boek

Balbezit [Dyslexie editie] ([2016])/ Gerard van Gemert, met illustraties van Mark Janssen

Stijn en Storm ontmoeten een oude man, die vroeger een belangrijke voetballer is geweest. Hij heeft ruzie met zijn familie. Stijn en Storm gaan op onderzoek uit en proberen de familie weer bijeen te brengen. Vanaf ca. 9 jaar. In lettertype dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Als tijdens het voetballen per ongeluk de bal in een tuin belandt, ontmoeten Stijn en Storm een oude man, die vroeger een belangrijke voetballer is geweest. Na een bezoek aan deze man wordt Stijn in elkaar geslagen. Binnen de familie van de man is er sprake van een al decennia durende familieruzie, waardoor de man zijn familie nooit ziet. Stijn en Storm gaan op onderzoek uit en proberen de familie weer bijeen te brengen. Ondertussen staan de laatste wedstrijden voor het kampioenschap op het programma. Negende deel in de serie 'De voetbalgoden'. De opzet van het verhaal is gelijk aan de voorafgaande delen, veel voetbal, voor de herkenning soms een verwijzing naar school, een beetje romantiek en een zogenaamd spannend avontuur. De paginalange beschrijvingen van de voetbalwedstrijden dragen weinig bij aan de plot van het verhaal. Het avontuur met de familie Hofman is nogal ongeloofwaardig, en de uitleg van bepaalde aspecten uit de Tweede Wereldoorlog overbodig. Het verhaal leest vlot, maar er blijft weinig van hangen. Gedrukt in lettertype dyslexie. Vrij volle bladspiegel waarbij de tekst rechts niet wordt uitgelijnd. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463240857 | 185 pagina's

Titel Balbezit [Dyslexie editie]
Auteur Gerard van Gemert
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2016]
Overige gegevens 185 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, (c)2012. - (De voetbalgoden ; 9) - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463240857
PPN 405055609
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Ruzies
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De voetbalgoden
Boek

De voetbalgoden (2015-...)

vol. 9
Uitgeleend
Gerard van Gemert