Chantage
Boek

Chantage ([2015])/ Catherine Girard-Audet, illustraties en kaftontwerp: Veronic Ly ; vertaling [uit het Frans]: Iris de Haan

Léa heeft nog steeds gevoelens voor haar ex-vriendje Thomas, terwijl ze verkering heeft met Eloi. Over haar relatie met Eloi twijfelt ze ook, want ze verschillen wel heel erg van elkaar. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het leven van Léa Olivier is chaotisch. Ze worstelt met vriendschappen en liefdes in haar leven. Ze heeft nog steeds gevoelens voor haar ex-vriendje Thomas, terwijl ze verkering heeft met Eloi. Over haar relatie met Eloi twijfelt ze ook, want ze verschillen wel heel erg van elkaar. Alle meisjes vallen op haar broer Felix. Zijn relatie met Léa's vriendin Katherine is net uit, maar stiekem wil hij haar toch terug en andersom ook. De coole gang van school weet Léa op allerlei manieren te treiteren en ondertussen heeft Léa ook nog veel mailcontact met haar vriendin Marilou die, help!, een beugel moet. Derde deel uit de serie 'Het lastige leven van Léa Olivier'*. Het verhaal wordt verteld aan de hand van mailtjes en chatberichten. Daardoor leest het vlot, maar is alles wel heel erg van de hak op de tak zonder verdere verdieping. Zonder voorkennis van de andere delen duurt het even voordat je in het verhaal zit. Met woordenlijst van specifieke Canadese kwesties. Met enkele typefouten. Voor de doelgroep interessant, maar er zijn betere series. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782875802088 | 336 pagina's

Titel Chantage
Auteur Catherine Girard-Audet
Secundaire auteur Veronic Ly ; Iris De Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Loverval : Kennes Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 336 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Chantage. - Montréal : Les éditions Les Malins, (c)2012. - (La vie compliquée de Léa Olivier)
ISBN 9782875802088
PPN 403930820
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Sociale media ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het lastige leven van Léa Olivier
Boek

Het lastige leven van Léa Olivier (2013-...)

vol. 3
Uitgeleend
Catherine Girard-Audet