De avonturen van Superarm
Boek

De avonturen van Superarm ([2016])/ Sam Nixon en Mark Rhodes, met illustraties van Aleksei Bitskoff ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

De kleine Robin krijgt een bizar ongeluk als hij de wc's van de leraren moet schoonmaken. Zijn arm wordt superlang. Dat lijkt onhandig, maar al snel wordt Robin een echte superheld. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de kleine Robin Mortel op een dag als straf het lerarentoilet schoon moet maken, blijft hij met een hand in de toiletpot zitten. Hij trekt zijn hand terug en zijn arm wordt steeds maar langer. Erg onhandig, maar op een bepaald moment merkt hij, dat hij ook gebruik kan maken van zijn lange arm (om meester 'stinkman' te pesten of om een goed cijfer voor een proefwerk te halen). Als er tijdens een schoolreisje naar een kermis een ongeluk gebeurt met de achtbaan, weet Robin de leerlingen te redden en wordt hij een superheld. Humoristisch verhaal, geschreven vanuit de hoofdpersoon, die zich in het eerste hoofdstuk voorstelt, waardoor de lezer direct in het verhaal getrokken wordt. De opzet van het boek vertoont veel gelijkenis met de alom bekende boeken van 'Het leven van een loser', maar er is iets meer tekst in dit boek. Naast de vlot leesbare tekst en de levendige dialogen zijn er op elke pagina bijpassende, eenvoudige zwart-witte illustraties te vinden. Er is sprake van een prettige bladspiegel en een aantrekkelijke omslag. Ook zeer geschikt voor de moeizame lezer. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312764 | 154 pagina's

Titel De avonturen van Superarm
Auteur Sam Nixon
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Mark Rhodes ; Aleksei Bitskoff ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 154 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The adventures of long arm. - Scholastic Children's Books, (c)2015
ISBN 9789048312764
PPN 401549658
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Helden ; Schoolleven ; Klein zijn
Taal Nederlands