Grasvlakten
Boek

Grasvlakten ([2016])/ Tim Harris, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Grasvlakten vind je zowel in warme tropische gebieden (bv. Afrika) als in gebieden waar het in de winter koud is (bv. in Noord-Amerika). Lees welke dieren en planten er kunnen overleven. En waardoor deze bijzondere leefgebieden worden bedreigd. Met kleurenfoto's en quiz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 16/11/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu GRASLAND HARR

Recensie

Allerhande informatie over de verschillende grasvlakten op de wereld. Op een wereldkaart wordt aangegeven waar deze zich bevinden en wat het verschil is tussen de gematigde en de tropische grasvlakten. Op paginagrote kleurenfoto's zijn kleine ingekaderde foto's opgenomen. Daarop zijn ook de teksten afgedrukt, aangevuld met weetjes in felgekleurde vlakken. Doordat de informatie per onderwerp (bv. dieren, planten) wordt gegeven, is het wel moeilijker om je een goed beeld van één bepaald gebied te vormen. In de tekst zitten best pittige woorden, maar die zijn op te zoeken in de woordenlijst achterin. Achterin staat ook een 'quiz' (met maar vijf vragen), een lijst met boeken en websites over dit onderwerp en het register. Het boek bevat interessante informatie, leest gemakkelijk weg en de foto's zijn duidelijk en kleurrijk. Enig minpuntje is dus dat de informatie, geografisch gezien, door elkaar heen loopt. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754646 | 32 pagina's

Titel Grasvlakten
Auteur Tim Harris
Secundaire auteur Ria Balk ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Grasslands. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014. - (Amazing habitats)
ISBN 9789461754646
PPN 405029845
Rubriekscode 578.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grasland
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Grasland

Relaties/Serie

Bijzondere habitats
Boek

Bijzondere habitats (2016-...)

vol.
Uitgeleend