Het dubbele mysterie van T.O.
Boek

Het dubbele mysterie van T.O. ([2016])/ Hilde E. Gerard, met tekeningen van Eric Bouwens ; redactie: Koen Driessens

Jonathan en Emma raken opnieuw betrokken bij spannende gebeurtenissen rond de villa van Jonathans oudoom. De villa blijkt vol geheime gangen en kamers te zitten. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Jonathan van Erschreve en zijn vriendinnetje Emma (vaak M genoemd) logeren bij oudoom Theodoor in zijn villa aan zee. Oom (T.O.) was een beroemd archeoloog die opgravingen deed in China. Rond diens zoektocht naar een verdwenen keizerlijk paleis hangt een wolk van geheimzinnigheid. Als bij de villa vreemde dingen gebeuren, proberen Jonathan en Emma zoveel mogelijk te ontdekken wat er speelt en zorgen ze voor een spannende ontknoping. Met een verborgen kamer, geheime gangen en boeven die op zoek blijken naar oom Theodoors aantekeningen valt dat echter niet mee. Vervolg op 'Het Van Erschreven familiegeheim'*. Een in opzet spannend verhaal, maar de manier waarop de auteur dit vormgeeft valt tegen. Ze onderbreekt voortdurend in persoon de tekst door noten en opmerkingen onder aan de pagina (zoals aansporingen vooral het eerste deel te lezen, lesjes Chinees, wetenswaardigheden en leesadviezen). Dat haalt totaal de vaart uit het verhaal. Met karikaturale tekeningen in bruinrode steunkleur. Achterin de oplossingen van de raadsels en vragen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059088160 | 209 pagina's

Titel Het dubbele mysterie van T.O.
Auteur Hilde E. Gerard
Secundaire auteur Eric Bouwens ; Koen Driessens
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2016]
Overige gegevens 209 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Op omslag: De goed verstopte en lang bewaarde geheimen van Theodoor Van Erschreve - Vervolg op: Het Van Erschreve familiegeheim
ISBN 9789059088160
PPN 407408649
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Geheimen
Taal Nederlands