Dieren van klein naar groot
Boek

Dieren van klein naar groot ([2016])/ Bernadette Gervais

De mier en het lieveheersbeestje zijn kleine dieren, de eekhoorn is iets groter. Maar de ijsbeer en de olifant zijn nog veel groter! Kartonnen prentenboek met trapsgewijs afgesneden pagina's, met op elke pagina een grafische kleurenillustratie van een dier, oplopend in grootte. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In dit prentenboek staan 42 dieren afgebeeld, die op iedere pagina groter worden: beginnend bij een mier en eindigend bij de olifant. De kartonnen bladzijden zijn steeds iets verder afgesneden waardoor ze trapsgewijs meegroeien: een smalle strook voor de mier, iets groter voor de vlieg enzovoort. Samen vormen ze de omslagillustratie: een afbeelding van een olifant, die ook op de laatste pagina is te zien. De dieren zijn getekend en ingekleurd en staan afgebeeld tegen een gekleurde ondergrond in rechthoekige kaders. Om de kaders heen is veel wit op de pagina's. De vrije interpretatie van de dieren staat soms ver van de realiteit, bv. bij het roodborstje. Ook de verhouding in grootte tussen de dieren onderling is niet altijd correct. Bij ieder dier staat de naam in dun gedrukte kapitalen. De bladzijden zijn van stevig dun karton; de vorm van het boek is als van een kalender: de pagina's worden van boven naar onder opengeslagen. De afbeeldingen staan op beide kanten van de bladzijde. Een leuk groot kijkboek waardoor kinderen veel dieren bij naam leren kennen; de bijzondere vormgeving zorgt daarbij voor een verrassend effect. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401437875

Titel Dieren van klein naar groot
Auteur ... Gervais
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 × 33 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Du plus petit au plus grand. - Paris : Éditions des Grandes Personnes, (c)2016
ISBN 9789401437875
PPN 407568417
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands