Wat we niet wisten
Boek

Wat we niet wisten (2016)/ Tom Avery

De 11-jarige tweeling Jamie en Ned vindt een vreemd wezen op het strand. Ze noemen het Leonard. Jamie hoopt dat Leonard de zieke Ned kan helpen om beter te worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De 11-jarige Jamie en Ned zijn tweelingbroers. Samen zoeken ze het avontuur op door op het strand van Portland op zoek te gaan naar schatten. Op een dag vinden ze een mysterieus wezen dat ze mee naar huis nemen. Ze verstoppen het in de garage en noemen het Leonard. Jamie hoopt dat Leonard de zieke Ned kan helpen om beter te worden. Maar dan wordt Jamie jaloers op de vriendschap die Ned met Leonard opbouwt. Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren tachtig en wordt gekenmerkt door de liefde van de jongens voor Star Trek en E.T.. Maar dit sciencefiction plot is zwaar beladen door de ziekte van Ned en de angst van Jamie om hem te verliezen. De zwart-wittekeningen geven in schaduwen de mysterieuze sfeer van het verhaal weer en tegelijkertijd de schaduw van Neds ziekte. Maar de jongens hebben lef en maken de crisis thuis belachelijk. Bovendien zijn de verhalen van opa leuk voor zowel de broers als de lezers. Al wordt deze luchtige toon naar mate het verhaal vordert serieuzer, en stijgt de spanning doordat Ned niet alles meer aan zijn broer Jamie vertelt. Geschikt verhaal voor lezers om te leren omgaan met overlijden of verlies. Het eerder van deze auteur verschenen 'De schaduw van mijn broer'* is vergelijkbaar. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025870294 | 197 pagina's

Titel Wat we niet wisten
Auteur Tom Avery
Secundaire auteur Kate Grove ; Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2016
Overige gegevens 197 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Illustraties: Kate Grove. - Vertaling uit het Engels: Aleid van Eekelen-Benders - Vertaling van: Not as we know it. - London : Andersen Press Limited, 2015
ISBN 9789025870294
PPN 401632059
Thematrefwoord Broers ; Fantasiewezens ; Ziek zijn ; Jaloezie
Taal Nederlands