Nijntjes avonturen
Boek

Nijntjes avonturen groot en klein (2016)/ Dick Bruna, vertaling: Christa Lips

Zes verhalen over Nijntje en haar vriendjes, waarin Nijntje een tenniswedstrijd speelt, een slak ontdekt in de tuin en nog veel meer beleeft. Tekstloos prentenboek met kleurrijke 3D-computeranimaties gebaseerd op de televisieserie. Met cd waarop de bijbehorende verhaaltjes worden verteld. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Tekstloos prentenboekje (de enige tekst bestaat uit de titel van elk verhaaltje) met zes verhaaltjes over Nijntje en haar vriendjes, gebaseerd op de bekende televisieserie voor peuters. Op de bijgeleverde cd worden de verhaaltjes door verschillende acteurs, onder wie Pierre Bokma, verteld, zodat aan de hand van de afbeeldingen de verhaaltjes kunnen worden gevolgd. Een enkel liedje wisselt de verhaaltjes af. De stemmen op de cd zijn over het algemeen goed te volgen, hoewel het eerste verhaaltje 'Nijntje en de tenniswedstrijd' wel erg snel gaat. De illustraties zijn afkomstig uit de televisieserie en zijn afgeleid van de bekende vrolijke Dick Bruna-kleuren. De verhaaltjes duren voor de doelgroep, jonge peuters, vrij lang, vijf à zes minuten, terwijl er betrekkelijk weinig plaatjes per verhaal te zien zijn. Begeleiding door een volwassene is dan ook een vereiste en dan nog zal het moeilijk zijn de aandacht van het kind vast te houden. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047621539 | 44 pagina's

Titel Nijntjes avonturen : groot en klein
Uniforme titel Nijntjes avonturen groot en klein
Auteur Dick Bruna
Secundaire auteur Christa Lips ; Pierre Bokma ; Ciaran Murtagh
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2016
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Vertelstem Pierre Bokma - Gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna en geschreven o.l.v.: Ciaran Murtagh & Andrew Jones
ISBN 9789047621539
PPN 40652274X
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands