Keeper
DVD

Keeper ([2016])/ un film de Guillaume Senez

De 15-jarige Maxime en Mélanie zijn dolverliefd. Wanneer Mélanie zwanger raakt besluiten ze het kind te houden, maar ze ondervinden veel moeilijkheden.

Recensie

Speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Guillaume Senez met Kacey Mottet Klein (Quand on a 17 ans) en Galatéa Bellugi. De 15-jarige Maxime en Mélanie zijn dolverliefd. Wanneer Mélanie zwanger blijkt, besluiten ze het kind te houden. De moeder van Mélanie dringt aan een abortus, terwijl de ouders van Maxime positief staan tegenover de komst van een kleinkind. Maxime zelf twijfelt over zijn toekomst - hij wil beroepsvoetballer worden - en de relatie van de twee komt onder druk te staan. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Maxime, volgens de regisseur een onderbelicht thema in films. Berend Jan Bockting (Volkskrant 7-4-'16) geeft 3 sterren: 'Senez toont een zorgvuldig uitgedachte, broze, naïeve liefdesgeschiedenis. (...) Dat hij met Kacey Mottet Klein en Galatéa Bellugi twee hoofdrolspelers vond die zonder sturend scenario kunnen spelen én in staat zijn een film te dragen, is uiteindelijk de redding van Keeper. In hun gezichten, verschietend van geluk naar frustratie, van zelfverzekerdheid naar onmacht, schuilt de ziel van de film.' Winnaar van het Europa Cinemas Label, de prijs voor de beste Europese film op het filmfestival van Locarno.

Specificaties

Frans | 5051083110082

Titel Keeper
Uniforme titel Dans nos veines U.H.T.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillaume Senez ; Kacey Mottet Klein ; Galatéa Bellugi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kacey Mottet Klein, Galatéa Bellugi, Catherine Salée, Laetitia Dosch. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Iota Production, 2015 - Bevat tevens 2 korte films van Guillaume Senez: Dans nos veines. - (16 min.) ; U.H.T.. - (18 min.)
ISBN 5051083110082
PPN 405075383
Thematrefwoord Puberteit ; Ongewenste zwangerschappen
Taal Frans