Allegiant
Blu-ray

Allegiant ([2016])/ directed by Robert Schwentke

Tris' geloof in de samenleving is verbrijzeld. Buiten het hek gaat ze op zoek naar een toekomst voor haar en Four. Maar de nieuwe wereld is nog verontrustender dan de wereld die ze verlaten heeft.

Recensie

Deel drie van de Amerikaanse sciencefictionfilmserie met Shailene Woodley en Theo James, gebaseerd op de populaire romans* van Veronica Roth. Het verhaal speelt in een futuristische Chicago dat is opgedeeld in vijf facties: Zelfverloochening, Oprechtheid, Onverschrokkenheid, Eruditie en Vriendschap. Tris (16) en haar vriend Tobias 'Four' behoren bij de factielozen. Na de revolutie zijn ze weer samen en Tobias' moeder, leider van de factielozen, heeft de macht overgenomen. Tobias, Tris en enkele vrienden weten de muur rondom de stad over te steken en worden opgevangen in het hoofdkwartier van het Bureau voor Genetisch Welzijn. Maar is dit Bureau wel te vertrouwen? De recensenten geven 2-3 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 10-3-'16): 'Personages blijven hangen in dezelfde karakteristieken terwijl het verhaal te veel lijkt op eerdere delen om te kunnen verrassen. Gelukkig oogt de onbekende maatschappij wel fris, dankzij nieuwe vondsten als een geavanceerd surveillance-systeem. Zo wordt deze sf-film nog net op de been gehouden.' Het derde boek van Roth wordt in twee delen verfilmd, het laatste deel krijgt de titel Ascendant (2017).

Specificaties

Engels | 5412370814692

Titel Allegiant
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Schwentke ; Shailene Woodley ; Theo James ; Veronica Roth
Type materiaal Blu-ray
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 blu-ray (ongeveer 120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Shailene Woodley, Theo James. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Veronica Roth - Videoversie van de gelijknamige film: Verenigde Staten : Red Wagon Entertainment, 2016 - Bevat bonus met onder andere: Audio commentaar, Allegiant: book to film, Battle in the Bullfrog. - 78 min.
ISBN 5412370814692
PPN 405484828
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Overleven ; Dystopieën
Taal Engels

Relaties/Serie

The Divergent series [DVD/Blu-ray]

The Divergent series [DVD/Blu-ray] (2016-...)

vol.
Uitgeleend