Jugendstil
Boek

Jugendstil de utopie van de verzoening ([2016])/ Klaus-Jürgen Sembach, vertaling [uit het Duits]: Ronald Noppers ; redactie: Inge Kappert

Schets van de ontstaansgeschiedenis van de Jugendstil/Art Nouveau aan de hand van artistieke, economische en politieke omstandigheden in verschillende, vooral Europese steden.

Recensie

De Jugendstil of Art Nouveau ontwikkelde zich in Europa tussen grofweg 1880 en 1914. De stijl - sterk geïnspireerd op natuurlijke vormen - kenmerkt zich door vloeiende lijnen met een sterk decoratief ambachtelijk karakter, vooral in de toegepaste kunsten en de architectuur. In deze publicatie wordt de ontstaansgeschiedenis van deze stijl geschetst aan de hand van artistieke, economische en politieke omstandigheden in verschillende Europese steden, zoals Wenen, Glasgow, München en Weimar, maar ook in Chicago. Het boek laat tevens alle hoogtepunten van de periode zien met voorbeelden van de grootste kunstenaars als Victor Horta, Antoni Gaudi, Mackintosh en vele anderen. Een mooi helder en toegankelijk overzicht van de Jugendstil, geschikt voor een brede doelgroep met interesse in de periode. Met ruim driehonderd afbeeldingen, bibliografie en naamregister.

Specificaties

Nederlands | 9783836521123 | 240 pagina's

Titel Jugendstil : de utopie van de verzoening
Auteur Klaus-Jürgen Sembach
Secundaire auteur Ronald Noppers ; Inge Kappert
Type materiaal Boek
Uitgave Köln : TASCHEN, [2016] - Kerkdriel : Librero [distributie]
Overige gegevens 240 pagina's - illustraties - 33 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Köln : Taschen ; Hedel : Librero, 1991 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9783836521123
PPN 403862965
Rubriekscode 705.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jugendstil
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Jugendstil