Supershetty's op paardrijles
Boek

Supershetty's op paardrijles ([2016])/ Suza Kolb, met illustraties van Nina Dulleck ; vertaling [uit het Duits]: Ingrid Buthod-Girard ; redactie en productie: Vitataal

Pony Choco geniet van zijn rustige leventje op de Bloemenhof. maar dan blijkt dat mevrouw Veldman kinderen wil laten rijden op de pony's. Daar heeft Choco geen zin in! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel uit de serie 'De Ponyclub'* van een Duitse auteur. In dit deel denken de pony's en paarden van mevrouw Veldman dat ze lekker kunnen luieren. Dan ontdekken ze dat mevrouw Veldman een plan heeft: kinderen laten rijden op haar pony's en paarden. Vooral Choco heeft hier helemaal geen zin in en doet er alles aan om dit te dwarsbomen. Intussen trekt Lotte steeds meer op met Dennis, de zoon van een stoeterijhouder. Het verhaal wordt vooral vanuit de ondeugende Choco beschreven. Veel dialectachtige tekst en enkele wat Duitsachtige woorden als 'G'sundhied'. Soms wat ongeloofwaardig en nogal vlakke hoofd- en bijpersonen. Ook is het de vraag of een vader die zelf een stoeterij heeft, zijn zoon op rijles laat gaan bij een niet officiële manege. Het verhaal is ingedeeld in elf hoofdstukken waarbij binnen deze hoofdstukken sprongen in de tijd worden gescheiden door een appel. Af en toe zijn woorden helemaal met hoofdletters geschreven. De vele personages maken het verhaal wat ingewikkeld. Dit wordt goed opgelost door de tekeningen op de schutbladen waar bij alle dieren hun naam staat. Het verhaal wordt goed ondersteund door een aantal kleine speelse kleurenillustraties. Mooi verzorgde uitgave die ondanks wat gebreken aantrekkelijk is voor paardenmeisjes vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312399 | 143 pagina's

Titel Supershetty's op paardrijles
Auteur Suza Kolb
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 143 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Volle Mähne!. - Bamberg : Magellan GmbH & Co. KG, (c)2015. - (Haferhorde)
ISBN 9789048312399
PPN 401549607
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ponyclub
Boek

De ponyclub (2016-...)

vol. 2
Uitgeleend
Suza Kolb