Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst
Boek

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst ([2016])/ geschreven door Susie Hodge, met tekeningen van Claire Goble ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Waarom houden mensen zich met kunst bezig? Doen kunstenaars elkaar na? Ga mee op zoek naar de antwoorden op ruim twintig vragen over kunst. Met veel kleurenillustraties van kunstwerken. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via 22 hoofdvragen, zoals 'Hoe stel jij je de jungle voor?' of 'Hangt het ondersteboven?' en deelvragen zoals 'Is dit wel af?' of opdrachtjes als 'Kijk hoe de personen bij elkaar zitten' wordt de lezer/kijker uitgedaagd na te denken en vragen te stellen bij het kijken naar kunst. Jezelf vragen stellen is de rode draad in het boek, voor zowel de kunstenaar als het kunst beschouwen. De voorbeelden van de kunstwerken, met toevoeging van titel, kunstenaar en jaartal, komen uit de hele kunstgeschiedenis. De vragen zijn activerend, de antwoorden kort en informatief. In de tekst staan enkele woorden vetgedrukt; het lettertype is onregelmatig cq speels en suggereert een schrijfstijl met losse letters. De nogal mat afgedrukte reproducties van de kunstwerken variëren qua grootte: van een hele pagina tot kleine afbeeldingen. Het omslag van het handelsexemplaar is van stevig karton; de bladzijden van stevig papier. Achter in het boek staan een woordenlijst, een register en een lijst van de reproducties. Deze bijzondere uitgave biedt een unieke manier om over kunst te (leren) praten en na te denken. Ook goed te gebruiken op school. De informatie is gericht op kinderen vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708353 | 96 pagina's

Titel Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst
Auteur Susie Hodge
Secundaire auteur Claire Goble ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2016]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Why is art full of naked people?. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2016
ISBN 9789047708353
PPN 406608830
Rubriekscode 700.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunst