Mijn grote jungle zoekboek
Boek

Mijn grote jungle zoekboek ([2016])/ Josef Antòn, Lucie Brunellière

Er leven heel veel dieren samen in de jungle. Ilse de okapi heeft zich verstopt. Caroline de bij verzamelt honing. En wat doet Oswald de gorilla? Groot hardkartonnen prentenboek met felgekleurde gestileerde illustraties en zoekopdrachten. Met flapjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Groot formaat prentenboek met dikke kartonnen bladen met scherpe hoeken met paginavullende, felgekleurde (soms bijna fluorescerend), kunstzinnige platen van een weelderige jungle. In de tekst worden de dieren die te zien zijn benoemd, alle met een menselijke naam (Ilse de okapi, Kris de panda, Lotte de schildpad) en wordt de kijker uitgenodigd de dieren in de bomen te zoeken en de dieren van de bodem. De tekst is vlak en opsommerig. Er zijn ook prenten met een vogelperspectief en een dwarsdoorsnede, die de dieren onder de grond laat zien. Dit maakt het een rijk kijkboek voor wat oudere kinderen met een fascinatie voor wilde dieren. Elke spread heeft een flapje van dun karton, fraai uitgevoerd en in vorm gesneden. Aan de binnenzijde van de flappen staat een vrij uitgebreide tekst, meestal een opsomming van de dieren die te zien zijn op de prenten en een nieuwe blik op een stukje oerwoud. Ook worden er soms zoekvragen in gesteld. Op de achterflap staat een genummerde een opsomming van de 54 dieren die te vinden zijn in het boek. Robuuste uitgave voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059087842

Titel Mijn grote jungle zoekboek
Auteur Josef Antòn
Secundaire auteur Lucie Brunellière
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Van internet gehaald : illustraties Lucie Brunellière - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Le livre de la jungle très jungle. - Parijs : Albin Michel Jeunesse, (c)2016
ISBN 9789059087842
PPN 407302115
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Zoekboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands