Durf te twijfelen!
Boek

Durf te twijfelen! hoe filosofen kijken naar de actualiteit ([2016])/ met bijdragen van Leonie Breebaart, Marc van Dijk, Maurice Turnhout, Merel Kamp en Peter Henk Steenhuis, geïllustreerd door Marc Suvaal

Filosofische essays waarin wordt gepleit voor een kritische grondhouding tegenover allerlei als vanzelfsprekend aangenomen 'waarheden'.

Aanwezigheid

Recensie

Na de Brexit, na Trump en na een reeks aan referenda is één ding duidelijk geworden: er is niet alleen een enorme kloof tussen 'elite' en 'volk', maar er is ook een enorme kloof tussen 'feit' en 'mening'. Het debat tussen andersdenkenden is hard geworden en lastiger dan ooit: jouw feit is niet mijn mening. Met internet als bron kan alles onderuit gehaald worden en is overal bewijs voor te vinden. In dit boek probeert een aantal vooraanstaande Nederlandse en Belgische wetenschappers aan te tonen dat het goed is om op een gezonde manier te twijfelen. Dat wil niet zeggen dat elke mening even waar is. Integendeel. Het boek toont aan dat het goed is om elke boude bewering met een gezonde dosis twijfel tegemoet te treden. Juist dit internettijdperk vraagt om een kritische houding. De essays zijn toegankelijk en voor een groot publiek geschreven en elk artikel wordt afgesloten met een literatuuropgave voor wie meer wil weten.

Specificaties

Nederlands | 9789047708834 | 164 pagina's

Titel Durf te twijfelen! : hoe filosofen kijken naar de actualiteit
Auteur Leonie Breebaart
Secundaire auteur Marc van Dijk ; Maurice van Turnhout ; Merel Kamp ; Peter Henk Steenhuis ; Marc Suvaal
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2016]
Overige gegevens 164 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Een uitgave in samenwerking met dagblad Trouw - Met literatuuropgave
ISBN 9789047708834
PPN 408065990
Rubriekscode 104
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie; Opstellen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie