Zo train je je kat
Boek

Zo train je je kat een praktische gids om het leven van je kat (en dat van jou) prettiger te maken ([2016])/ John Bradshaw, Sarah Ellis, vertaling [uit het Engels] Conny Sykora ; tekstredactie en register Yulia Knol ; foto's Peter Baumber

Uitleg over hoe je je kat kunt trainen tot een hanteerbaar huisdier dat allerlei voor hem onbegrijpelijke en dus onaangename handelingen accepteert.

Aanwezigheid

Recensie

Katten hebben de reputatie eigenzinnig en dus moeilijk trainbaar te zijn. In dit boek wordt uitgelegd hoe je met positieve bevestiging door middel van beloningen (lekkere hapjes, spelletjes, aaien) het leven van je kat (en van jezelf) aangenamer kunt maken. Bij het trainen wordt steeds uitgegaan van de biologische achtergrond van de diersoort. Hierdoor wordt het gedrag verklaard, zodat het duidelijk is dat het dier niet 'stout' is, maar zijn natuurlijke instincten volgt. Vervolgens wordt met kleine stapjes een ander gedrag aangeleerd. Het trainen versterkt de band tussen kat en baasje, en leidt uiteindelijk tot een hanteerbaar huisdier dat allerlei voor hem onbegrijpelijke en dus onaangename handelingen accepteert. De auteurs van dit boek zijn kattendeskundigen bij uitstek, ze hebben onder andere meegewerkt aan het BBC tv-programma 'The Secret Life of the Cat'. Het boek is op wetenschappelijke leest geschoeid, het vergt dientengevolge enige leesvaardigheid van de lezer. De illustraties bestaan uit zwart-witfoto's van trainingssituaties. Met noten, literatuuropgave en register.

Specificaties

Nederlands | 9789046820353 | 320 pagina's

Titel Zo train je je kat : een praktische gids om het leven van je kat (en dat van jou) prettiger te maken
Auteur John Bradshaw
Secundaire auteur Sarah Ellis ; Conny Sykora ; Yulia Knol ; Peter Baumber
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The trainable cat.- New York, NY : Basis Books, (c)2016
ISBN 9789046820353
PPN 400952904
Rubriekscode 634.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten; Africhting
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten