Knopen doe je zo!
Boek

Knopen doe je zo! maak je eigen vriendschapsbandjes en accessoires ([2016])/ Sophie Engel, fotografie: Sophie Engels & team ; modellen: Sophie Engel & team ; vertaling [uit het Duits]: Ria de Koning

Knoop liefdesbandjes, enkelbandjes of pimp je slippers. Uitleg, stap voor stap, met kleurenfoto's van bandjes enz. met eenvoudige knopen en verschillende soorten draad. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Knoopwerk staat de laatste tijd weer volop in de belangstelling. Denk maar aan de scoobidoe-draden van enkele jaren geleden, de loombandjes en de macraméhangers voor planten. Het is ook een activiteit die je overal kunt doen: in de auto, de schoolpauze of op vakantie. In dit hobbyboek wordt uitgelegd hoe je met eenvoudige knooptechnieken allerlei vriendschapsbandjes en andere accessoires kunt maken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten draad zoals katoen of paracord. Het boek begint met een uitleg over de diverse knopen, sluitingen, gebruik van kralen en andere benodigdheden. Daarna komen de ontwerpen aan de orde zoals armbanden, hangers en ringen. Bij elk werkstuk wordt de werkwijze stapsgewijs uitgelegd met duidelijke kleine kleurenfoto's. Daarnaast staat een kader met de benodigdheden, aanduiding van tijdsduur en moeilijkheidsgraad. Speelse, maar vrij drukke bladspiegel met teksten op ruitjespapier. Er is een vrij kleine letter gebruikt. De auteur is een jong meisje dat het knopen bij haar moeder heeft afgekeken. Qua patronen richt de uitgave zich dan ook vooral op deze doelgroep. Kleurrijke uitgave (bijna A4-formaat) die inspirerend zal zijn voor jonge meiden. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789043918831 | 64 pagina's

Titel Knopen doe je zo! : maak je eigen vriendschapsbandjes en accessoires
Auteur Sophie Engel
Secundaire auteur Ria de Koning
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 64 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: So geht... Knüpfen. - Stuttgart : frechverlag GmbH, (c)2015
ISBN 9789043918831
PPN 401536904
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knoopwerk
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Knoopwerk