Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Gelderland grensland
Boek

Gelderland grensland 2000 jaar verdeeld en verbonden ([2016])/ Dolly Verhoeven, Maarten Gubbels, Marc Wingens en Simon van den Bergh (red.)

Historische artikelen over de betekenis van grenzen in de staatkundige, economische, religieuze en culturele wording van de provincie Gelderland.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel artikelen over de betekenis van grenzen in de staatkundige, economische, religieuze en culturele wording van de provincie Gelderland. In dit boek leveren meer dan 25 historici, op basis van historisch onderzoek over een breed scala van historische onderwerpen op regionaal of lokaal gebied, wetenschappelijke bijdragen over materiële en immateriële grenzen en grensvorming van en in Gelderland door de eeuwen heen. Het bestaat uit 24 hoofdstukken van vakhistorici en een aantal kleine essays van amateurhistorici, merendeels in chronologische lijn gerangschikt vanaf de jaartelling tot 2016, waarvan het laatste een slotbeschouwing over het thema. De bijdragen zijn vakkundig en aansprekend geschreven en bedoeld voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Gelderland. Het boek is passend geïllustreerd met afbeeldingen, merendeels in kleur, waarvan veel voor dit boek vervaardigd kaartmateriaal. Het is tevens voorzien van een notenapparaat, biografische gegevens over de auteurs en een illustratieverantwoording. Dit boek is een aanwinst voor de geschiedschrijving van Gelderland.

Specificaties

Nederlands | 9789460043000 | 283 pagina's

Titel Gelderland grensland : 2000 jaar verdeeld en verbonden
Instelling /Leerstoel Gelderse Geschiedenis, Nijmegen ; /Erfgoed Gelderland ; /Gelders Genootschap
Secundaire auteur Dolly Verhoeven ; Maarten Gubbels ; Marc Wingens ; Simon van den Bergh
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Vantilt, [2016]
Overige gegevens 283 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Deze uitgave is het resultaat van een samenwerking tussen de Radboud Universiteit (Leerstoel Gelderse Geschiedenis), Erfgoed Gelderland en het Gelders Genootschap - Met literatuuropgave
ISBN 9789460043000
PPN 407898360
Rubriekscode Gelderland 938
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grenzen; Gelderland; Geschiedenis
Trefwoord Gelderland
Grenzen
Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Gelderland