Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De nevengeul van Kampvoort
Boek

De nevengeul van Kampvoort participatieroman (mei 2016)/ Sonja van der Arend

Tijdens een wandeltocht strandt een ambtenaar in een buurtschap aan de IJssel waar de bewoners haar vertellen over de komst van een nevengeul die hun leven bënvloedt.

Aanwezigheid

Recensie

Sociaal-politieke roman over waterbeheer van de auteur die eerder de waterkwaliteitsroman roman 'Een otter in Brussel'* (genomineerd voor Jan Wolkers Prijs 2014 voor het beste Nederlandse natuurboek) publiceerde, beide rondom de Europese Kaderrichtlijn Water. Hoofdpersoon hier is een vrouwelijke ambtenaar die vanwege een dreigende burn-out verlof heeft gekregen en een wandeltocht is begonnen langs de IJssel. Door slecht weer strandt ze in Kampvoort, een buurtschap aan de IJssel dat niet op de kaart staat. Ze verblijft er meerdere dagen en ervaart aan den lijve hoe het buurtschap heeft moeten leren participeren in het overheidsproject Ruimte voor de Rivier en de komst van een nevengeul. Ze herkent het verhaal vanuit haar eigen werk, nu ervaart ze het vanuit het burgerperspectief. Ondanks het feit dat het verhaal weet te boeien door soepele dialogen, een goede verhaalopbouw en een zich ontwikkelend hoofdpersonage blijft het vanwege de zeer specifieke thematiek vooral geschikt voor bewoners en beleidsmakers die bekend zijn met de problematiek rondom waterbeheer.

Specificaties

Nederlands | 9789077824139 | 138 pagina's

Titel De nevengeul van Kampvoort : participatieroman
Auteur Sonja van der Arend
Instelling /Stichting IJsselhoeven, Veessen
Type materiaal Boek
Uitgave Wageningen : Uitgeverij Landwerk, mei 2016
Overige gegevens 138 pagina's - kaarten - 19 cm
Annotatie Een initiatief van Stichting IJsselhoeven en verschijnt bij gelegenheid van de theatervoorstelling Groene Rivier
ISBN 9789077824139
PPN 403897025
Genre politieke roman
Thematrefwoord Waterhuishouding
Taal Nederlands
Trefwoord IJssel
Waterbeheer
Politiek
Waterhuishouding
Waterstaatswerken
Buurschappen
Romans en Verhalen, spelend in Gelderland