Ik zocht Allah en vond Jezus
Boek

Ik zocht Allah en vond Jezus een aangrijpend levensverhaal ([2016])/ Nabeel Qureshi, vertaling [uit het Engels]: Linda Jansen

Autobiografie van een uit Pakistan afkomstige moslim, die tijdens zijn studie in Engeland kennismaakte met het christendom en zich ten slotte bekeerde.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur was een bezielde Ahmadimoslim en hij beschrijft zijn heftige en bovennatuurlijke reis naar de waarheid die hij in Christus vond. Afkomstig uit Pakistan ging hij studeren in Engeland, waar hij David Wood ontmoette, die christen was. Dat was het begin van een jarenlange samenwerking, maar ook van gesprekken over het moslim zijn en het christen zijn. Het zijn sterke en geleerde gesprekken die ze samen voeren, later ook met anderen erbij en zelfs de vader van de auteur, die in tranen uitbarst als zijn zoon vertelt dat hij christen is geworden. Het is een dynamisch geschreven boek met veel informatie over de islam en het moslim zijn, maar waarin ook de grondbeginselen van het christendom helder worden uitgelegd. Een boek dat de lezer intens raakt.

Specificaties

Nederlands | 9789043526845 | 398 pagina's

Titel Ik zocht Allah en vond Jezus : een aangrijpend levensverhaal
Auteur Nabeel Qureshi
Secundaire auteur Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Kok, [2016]
Overige gegevens 398 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Seeking Allah, finding Jesus. - Zondervan Publishing Company, (c)2014
ISBN 9789043526845
PPN 401560228
Rubriekscode 217.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moslims; Christendom; Bekeringen; Verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bekeringen