Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Kraakrepubliek
Boek

Kraakrepubliek de erfenis van een tegenbeweging ([2016])/ Bert Verhoeff, Sietse van der Hoek en Rogier Fokke

Foto's en interviews over de hoogopgelopen spanning tussen hoofdstedelijke machthebbers en de krakersbeweging in de jaren tachtig.

Aanwezigheid

Recensie

Tussen het hoofdstedelijk establishment en de krakersbeweging liep de spanning hoog op in de eerste helft van de jaren tachtig. Dit uitte zich in allerlei activiteiten uiteenlopend van ludieke acties en kleine schermutselingen tot momenten die doen denken aan een stadsoorlog. In de indringende actiefoto's van Bert Verhoeff - de zwart-witafbeeldingen laten de grimmige sfeer des te beter uitkomen - herleeft dit nog betrekkelijk recente verleden. Inzicht in de belevingswereld van toenmalige 'spelers' krijgt de lezer in de interviews die auteur Sietse van der Hoek hield met een aantal betrokkenen, onder wie krakers, een krakersadvocaat en een wethouder. Zij staan ook stil bij hetgeen als erfenis van deze tegenbeweging kan worden beschouwd. De portretfoto's die Rogier Fokke van de geïnterviewden maakte, beklemtonen de persoonlijke ervaringen van betrokkenen bij de kraakrepubliek. Geschikt voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789462261600 | 159 pagina's

Titel Kraakrepubliek : de erfenis van een tegenbeweging
Secundaire auteur Bert Verhoeff ; Sietse van der Hoek ; Rogier Fokke
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Uitgeverij Lecturis, [2016]
Overige gegevens 159 pagina's - foto's - 30 cm
Annotatie Fotografie: Bert Verhoeff (zwart-witfoto's), Rogier Fokke (portretten). De reportagefoto's in het kleurenkatern zijn door beide fotografen gemaakt. - Teksten Sietse van der Hoek (voorwoord, beschouwing en interviews), Bert Verhoef
ISBN 9789462261600
PPN 403980925
Rubriekscode 314.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kraakbeweging; Amsterdam; 1981-1990
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kraakbeweging