Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dad's army
DVD

Dad's army ([2016])/ directed by Oliver Parker

In 1944 bereidt een eenheid van de Britse burgerwacht zich voor op de invasie door het Duitse leger. De komst van een glamoureuze journaliste zorgt voor opwinding in het kustplaatsje.

Aanwezigheid

Recensie

De Britse komedie 'Dad's army' is een vervolg op de komische tv-serie die werd uitgezonden van 1968-1977, in Nederland onder de titel 'Daar komen de schutters'. In het kustplaatsje Walmington-On-Sea bereidt een eenheid van de Britse burgerwacht zich met beperkte middelen voor op de gevreesde invasie door het leger van Hitler. Aanvoerder van het groepje, dat vooral uit oudere mannen bestaat, is de eigenzinnige kapitein Mainwaring (nu Toby Jones, voorheen Arthur Lowe), in het dagelijks leven bankdirecteur. Zijn grote tegenstander is sergeant Arthur Wilson (nu Bill Nighy, voorheen John Le Mesurier). De manschappen vervelen zich, maar dat verandert door de komst van de glamoureuze journaliste Rose Winters (Catherine Zeta-Jones) die een artikel over de mannen schrijft. Bovendien blijkt er een spion in het plaatsje actief te zijn. De vrouwen hebben een groter aandeel in het verhaal dan in het origineel. Deze remake was bij voorbaat omstreden, omdat de serie een cultstatus heeft en nog steeds wordt herhaald. De Britse recensenten zien plus- en minpunten en geven 2 sterren. Monica Meijer (cinemagazine.nl) denkt dat fans van de serie teleurgesteld zullen zijn en dat nieuwe kijkers de film oubollig en voorspelbaar zullen vinden, maar noemt de cast en aankleding 'dik in orde'; 2 sterren.

Specificaties

Engels | 5053083068578

Titel Dad's army
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Oliver Parker ; Bill Nighy ; Catherine Zeta-Jones ; Toby Jones ; Jimmy Perry ; David Croft
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Bill Nighy, Catherine Zeta-Jones, Toby Jones, Tom Courtenay. - Engels gesproken, in 4 talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, 15 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op de karakters bedacht door Jimmy Perry en David Croft - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : DJ Films Production, (c)2015 - Bevat: Legacy ; Women of Walmington
ISBN 5053083068578
PPN 405374615
Genre humoristische roman - oorlogsroman
Taal Engels