Waarheid, waarden & welvaart
Boek

Waarheid, waarden & welvaart een nieuwe cultuur voor ons economische denken ([2016])/ Victor Broers

Analyse van de ontwikkeling van de welvaart, waarom het misging in 2008 met de economische crisis als gevolg en de daaruit te trekken lessen.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijver probeert op basis van gesprekken met hedendaagse economen, filosofen en ondernemers een beeld te schetsen van de ontwikkeling van de welvaart tot nu toe. Gekoppeld aan citaten en beschrijvingen uit de economische literatuur levert dat een goede, leesbare analyse op. Hij legt vooral bloot dat de inhaligheid van de mens en niet het systeem oorzaak is van de financiële crisis en alles wat daarop volgde. De schrijver probeert daaruit lessen voor de toekomst te trekken, zonder meteen harde conclusies en zelfs oplossingen aan te reiken. Hierin onderscheidt het boek zich van zijn vele voorgangers op dit terrein. Voorzien van voet- en eindnoten en achterin een handzame vertaling van de vele Engelstalige citaten in het boek. Een goed leesbaar boek op het grensvlak van economie en filosofie over de ontwikkeling van de welvaart.

Specificaties

Nederlands | 9789021401867 | 211 pagina's

Titel Waarheid, waarden & welvaart : een nieuwe cultuur voor ons economische denken
Uniforme titel Waarheid, waarden en welvaart
Auteur Victor Broers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2016]
Overige gegevens 211 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789021401867
PPN 39840786X
Rubriekscode 354
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economisch beleid; Duurzame ontwikkeling ; Milieueconomie; Internationale samenwerking ; Welvaartstheorie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Welvaartstheorie