De mooiste koraalriffen
Boek

De mooiste koraalriffen ([2016])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo reisden langs de mooiste koraalriffen van de wereld. Lees over algen, haaien, slakken en schelpen. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben Blog en Polo, zijn nieuwsgierige hond, zijn net terug van hun reis langs de mooiste koraalriffen van de wereld. Via hun blogposts (op de linkerpagina staat bijna maandelijks een bericht voorzien van een foto) zijn hun belevenissen te volgen en wordt de laatste informatie gedeeld. Over koraalpoliepen die koraalriffen bouwen, soorten koraal, vissen die zich in het rif verstoppen, haaien, slakken en schelpen, camouflage en bescherming, vervuiling en verbleking. Deeltje uit makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!' en in de subreeks 'Op ontdekking met Ben en Polo'*, waarbij de tekst in een groter lettertype is gedrukt en de vetgedrukte woorden in de woordenlijst op te zoeken zijn. Om zelf te kunnen lezen en verwerken is een enigszins gevorderd leesniveau nodig. Op de rechterpagina wordt Polo's koraalrif-weetje uitgelicht: een paginagrote, kleurenfoto met een compact blokje tekst. Als afsluiter kun je de vragen beantwoorden en kijken welke informatie je onthouden hebt. Met inhoudsopgave, woordenlijst, verwijzingen en register. Er is ook een reeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'. Heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021532 | 32 pagina's

Titel De mooiste koraalriffen
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Exploring coral reefs. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2014. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462021532
PPN 406854912
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koraalriffen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Koraalriffen

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op ontdekking met Ben en Polo
Boek

Op ontdekking met Ben en Polo (2016-...)

vol.
Uitgeleend