De mooiste kusten
Boek

De mooiste kusten ([2016])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo reisden langs de mooiste kusten van de wereld. Lees over zwarte stranden, zeerotsen en getijden. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben Blog en hond Polo zijn op reis geweest langs de mooiste kusten van de wereld. In blogposts en blog-weetjes doen ze verslag van hun tocht. Ze vertellen over getijden, over zwarte stranden op Hawaï, over zeerotsen en zeebogen en over de White Cliffs of Dover. In vogelvlucht lees je wat voor soort kusten er zijn, en wat daar leeft en groeit. Korte zinnen en grote letters maken de tekst makkelijk leesbaar. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. De paginagrote en kleinere kleurenfoto's sluiten goed aan bij de tekst. De vraag is wat de toegevoegde waarde is van de gekozen vorm (blogs) en of dit jonge lezers aanspreekt. Ondanks de we-vorm blijft de vertelstijl van Ben en Polo vrij feitelijk en zakelijk. Wel leuk is dat de getekende figuurtjes op elke spread te zien zijn. Het boek geeft een globale kennismaking met kustgebieden. Niet diepgaand, maar daardoor ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met informatieverwerking. Met quiz, woordenlijst, meer-wetenpagina en register. Deeltje in de serie 'Op ontdekking met Ben en Polo'* van de uitgebreide reeks 'Lees mij!' met keurmerk Makkelijk lezen. Er is ook een reeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021549 | 32 pagina's

Titel De mooiste kusten
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Exploring coasts. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2014. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide)
ISBN 9789462021549
PPN 406855013
Rubriekscode 570.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kusten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Kusten

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op ontdekking met Ben en Polo
Boek

Op ontdekking met Ben en Polo (2016-...)

vol.
Uitgeleend