Achterlaten en opnieuw beginnen
Boek

Achterlaten en opnieuw beginnen vluchtelingen in Nederland, toen en nu (2016)/ Elias van der Plicht

Geschiedenis van de vluchtelingen die vanaf de zestiende eeuw tot nu naar Nederland kwamen, hun kansen en obstakels en de wijze waarop ze een nieuw bestaan opbouwden.

Recensie

Dat de vluchtelingencrisis van 2015 geen nieuw fenomeen is in de geschiedenis van Nederland, laat dit vlot geschreven en rijk geillustreerde boek goed zien. De auteur (1983) is historicus en journalist en portretteert in woord en beeld de vluchtelingen die sinds de zestiende eeuw naar Nederland kwamen. Naast op de achtergronden van hun vlucht richt de auteur zich op de opbouw van een nieuw bestaan in Nederland. De kansen en obstakels waar de nieuwkomers mee te maken krijgen en de manier waarop zij bijdragen aan de samenleving. Dit is ook nu een van de actuele thema's in het vluchtelingendebat. Hij portretteert vluchtelingen uit het verre verleden en vluchtelingen die de afgelopen decennia naar Nederland kwamen. Zo ontstaat een kleurrijk beeld van vijf eeuwen vluchtelingschap in Nederland. De teksten zijn verdeeld in vrij korte paragrafen en rijk geillustreerd met foto's en oude afbeeldingen in kleur. Het boek is voorzien van eindnoten en een uitgebreide literatuurlijst. Al met al een mooi vormgegeven, zeer leesbaar boek over een actueel maatschappelijk onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789035144859 | 170 pagina's

Titel Achterlaten en opnieuw beginnen : vluchtelingen in Nederland, toen en nu
Auteur Elias van der Plicht
Instelling /Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2016
Overige gegevens 170 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave in opdracht van Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie Project Ongekend Bijzonder - Met literatuuropgave
ISBN 9789035144859
PPN 407339442
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen