Minder suiker
Boek

Minder suiker zo lukt het! ([2016])/ Katherine Bassford, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lesley Verlinden

Uitleg over het huidige, suikerrijke voedingspatroon, met adviezen om in kleine stapjes het suikerverbruik te verminderen.

Recensie

In de inleiding staat beschreven hoe suikerrijk onze huidige voeding is. Het boek bestaat uit vier delen, afzonderlijk leesbaar. Het eerste deel omvat informatie over de lichamelijke en verslavende kanten van (te) veel suiker en een vragenlijst om te bepalen hoe suikerverslaafd de lezer is. Deel twee legt uit wat suiker en zoetstoffen zijn, met een uitleg over het lezen van etiketten, acht suikeralternatieven en hoe je onweerstaanbare trek kunt voorkomen. Het derde deel leert hoe je je zelfbeheersing kunt opbouwen, slechte eetgewoonten kunt afleren en geeft adviezen op het gebied van mindful eten. Het laatste deel beschrijft hoe een suikerarme dag eruit kan zien met eenvoudige recepten. Het lettertype varieert in grootte, belangrijke informatie is grijs gekaderd en er zijn eenvoudige icoonachtige illustraties. Praktische informatie, niet belerend geschreven. De voorkant toont op groene achtergrond met witte letters een cupcake met vlaggetje met doodshoofd. Geen register, wel inhoudsopgave.

Specificaties

Nederlands | 9789044744859 | 159 pagina's

Titel Minder suiker : zo lukt het!
Auteur Katherine Bassford
Secundaire auteur Lesley Verlinden
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Reken voorgoed af met die eeuwige drang naar zoet en voel jezelf in geen tijd weer fitter en gezonder - Vertaling van: Oh sugar!. - Summersdale Publishers Ltd., Öa2015
ISBN 9789044744859
PPN 404335543
Rubriekscode 628.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Suiker; Gezondheid ; Suikervrije recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Suiker