De Tweede Wereldoorlog in Europa
Boek

De Tweede Wereldoorlog in Europa een historisch verslag in foto's (2015)/ David Boyle, foto's verzameld door: Mirco de Cet ; vertaling [uit het Engels]: Yolanda Heersma ; redactie: Ingrid Hadders

Aanwezigheid

Recensie

Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van het begin van de Tweede Wereldoorlog heeft Mirco de Cet nog eens honderden historische zwart-witbeelden van dit mondiale conflict verzameld in dit gedenkboek. De Britse auteur David Boyle heeft deze beelden voorzien van korte commentaren. De meeste beelden zijn bekend van andere publicaties, documentaires of tentoonstellingen. Naast fotowerk van bekende fotografen als Ben Hardy, die beelden maakte tijdens de Blitz in Londen, Carl Mydans, fotograaf aan het Fins-Russische front, George Rodger, actief in de Noord-Afrikaanse woestijn en Eugene Smith, die mee trok met de Amerikaanse mariniers in de Stille Oceaan, ook talloze indringende beelden van amateurs en toeschouwers. Het fotoboek geeft een algemene indruk van de aanloop naar de oorlog, de invasies van de As-mogendheden, de strijd van Engeland, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie tegen nazi-Duitsland en Italiܱ en ten slotte de bevrijding van West-Europa. Het boek is voorzien van een dvd met de Discovery-documentaire 'Surviving D-Day'.

Specificaties

Nederlands | 9789036633444 | 295 pagina's

Titel De Tweede Wereldoorlog in Europa : een historisch verslag in foto's
Uniforme titel WO II in Europa Surviving D-day
Auteur David Boyle
Secundaire auteur Mirco de Cet ; Yolanda Heersma ; Ingrid Hadders
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Lisse : Rebo Productiions, 2015
Overige gegevens 295 pagina's - illustraties - 26 cm - Surviving D-Day (dvd-video)
Annotatie Omslagtitel: WO II in Europa - Met register - Vertaling van: World War II in photographs. - London : Book Creation Services Ltd.
ISBN 9789036633444
PPN 392701618
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II; Fotoboeken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II