Op naar Parijs
Boek

Op naar Parijs ([2016])/ Luigi Garlando, illustraties: Stefano Turconi ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] Irma van Welzen ; redactie Ruud van de Plassche

Het voetbalgezelschap de Sjalotjes mag meedoen met een jeugdvoetbaltoernooi in Parijs. Naast de zware trainingen bezoeken ze toeristische plekken. Dan krijgen ze een geheimzinnig boek in hun bezit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het uit acht tieners bestaand gemengd Milanees jeugdvoetbalteam de Sjalotjes neemt onder leiding van trainers deel aan een internationaal voetbaltoernooi in Parijs. Omdat het ook hun vakantie is, worden er toeristische plekjes in de stad bezocht, gecombineerd met zware trainingen. Ze krijgen een oud boek cadeau met een mysterieus verhaal over het ontstaan van de voetbalsport. Het lijkt erop, dat ook hun team erin beschreven wordt. Ze nemen dit zo serieus, dat het hun vriendschap aantast en misschien verspelen ze hun kansen op de eindzege. De wedstrijden worden met volle inzet gespeeld, wat wordt beloond met de finaleplaats tegen Frankrijk. Humorvol relaas met spanningsmomenten, verteld in korte zinnen in eenvoudige bewoordingen. Ter ondersteuning zijn er striptekeningen, met name van actiemomenten van trainingen en wedstrijden en zwart-witillustraties, voorzien van een onderschrift. Vooraf introductie van de personages. Zesde deel in de reeks 'Gooal!'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490139292 | 159 pagina's

Titel Op naar Parijs
Auteur Luigi Garlando
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Irma van Welzen ; Ruud van de Plassche
Type materiaal Boek
Uitgave [Nijmegen] : tuttibooks, [2016]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: In trasferta a Parigi. - Segrate (MI) : Edizioni Piemme S.p.A, Öa2007. - (Gol!)
ISBN 9789490139292
PPN 401633640
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Parijs
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gooal!
Boek

Gooal! (2012)

vol. 6
Uitgeleend
Luigi Garlando